Please use this identifier to cite or link to this item:
http://nuir.lib.nu.ac.th/dspace/handle/123456789/1534
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor | SUTTIDA CHAISRI | en |
dc.contributor | สุทธิดา ฉายศรี | th |
dc.contributor.advisor | Wasin Liampreecha | en |
dc.contributor.advisor | วศิน เหลี่ยมปรีชา | th |
dc.contributor.other | Naresuan University. Faculty of Business,Economics and Communications | en |
dc.date.accessioned | 2020-10-27T07:40:00Z | - |
dc.date.available | 2020-10-27T07:40:00Z | - |
dc.date.issued | 2562 | en_US |
dc.identifier.uri | http://nuir.lib.nu.ac.th/dspace/handle/123456789/1534 | - |
dc.description | Master of Business Administration (M.B.A.) | en |
dc.description | บริหารธุรกิจมหาบัณฑิต (บธ.ม.) | th |
dc.description.abstract | This study was conducted as a qualitative research-based analysis. It has the following objectives are to study the production process and quality of the ready-to-eat food industry today and to study the strategy for managing production and quality processes and quality with technology of the ready-to-eat food industry in the 4.0 era. The research was conducted by using an in-depth study of a bakery company that has recorded the highest bakery related revenue in Thailand. Research tools employed were face to face personal interviews, voice recording, software for content analysis. Data were collected from observations, in-depth interviews. The findings were the 3 companies in the case study use technology to manage production and quality processes at a present and be aware of the business process management strategies with technology that all 3 companies use to reduce production costs, takes less time to produce and resulting in higher quality products as well which it able to deliver maximum value to the organization in providing services to customers In addition, it provides stable production advantage advantages over competitors, persistence and sustainability in the 4.0 era. | en |
dc.description.abstract | การวิจัยครั้งนี้เป็นการวิจัยเชิงคุณภาพ มีวัตถุประสงค์เพื่อเพื่อศึกษากระบวนการผลิตและคุณภาพของอุตสาหกรรมอาหารสำเร็จรูปพร้อมทานในปัจจุบัน เพื่อศึกษากลยุทธ์การจัดการกระบวนการผลิตและคุณภาพด้วยเทคโนโลยีของอุตสาหกรรมอาหารสำเร็จรูปพร้อมทานในยุค 4.0 โดยศึกษาจากกรณีศึกษาของบริษัทเบเกอรี่ที่มียอดขายเป็นอันดับต้นของประเทศไทย เครื่องมือที่ใช้ในการวิจัยคือแบบสัมภาษณ์ เทปบันทึกเสียง และโปรแกรมสำเร็จรูปสำหรับวิเคราะห์ข้อมูลเชิงคุณภาพ มีวิธีการเก็บรวบรวมข้อมูลจากการศึกษาเอกสาร การศึกษาดูงาน และการสัมภาษณ์เชิงลึก ซึ่งผลการวิจัยพบว่าบริษัทที่เป็นกรณีศึกษาทั้ง 3 บริษัท ใช้เทคโนโลยีในการจัดการกระบวนการผลิตและคุณภาพในปัจจุบัน และได้ทราบถึงกลยุทธ์การจัดการกระบวนการทางธุรกิจด้วยเทคโนโลยีที่ทั้ง 3 บริษัทใช้ในการการลดต้นทุนการผลิต ใช้เวลาในการผลิตน้อยลง และส่งผลให้สินค้ามีคุณภาพมากขึ้นตามไปด้วย สามารถส่งมอบคุณค่าสูงสุดให้กับองค์กรในการให้บริการลูกค้า นอกจากนี้ยังสร้างข้อได้เปรียบด้านประสิทธิภาพในการผลิตให้เหนือคู่แข่งได้อย่างมั่นคง มั่นคั่งและยั่งยืนตามยุค 4.0 | th |
dc.language.iso | th | en_US |
dc.publisher | Naresuan University | en_US |
dc.rights | Naresuan University | en_US |
dc.subject | กลยุทธ์การจัดการ | th |
dc.subject | กระบวนการผลิตและคุณภาพ | th |
dc.subject | เทคโนโลยี | th |
dc.subject | อุตสาหกรรมอาหารสำเร็จรูปพร้อมทาน | th |
dc.subject | Management strategy | en |
dc.subject | Production and quality process | en |
dc.subject | Technology | en |
dc.subject | Ready-to-eat food industry | en |
dc.subject.classification | Business | en |
dc.title | กลยุทธ์การจัดการกระบวนการผลิตและคุณภาพด้วยเทคโนโลยีของอุตสาหกรรมอาหารสำเร็จรูปพร้อมทานในยุค 4.0 | th |
dc.title | Production and quality process management strategies with technology of ready-to-eat foods industry in the 4.0 era | en |
dc.type | Thesis | en |
dc.type | วิทยานิพนธ์ | th |
Appears in Collections: | คณะบริหารธุรกิจ เศรษฐศาสตร์และการสื่อสาร |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
61062533.pdf | 2.79 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in NU Digital Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.